OP BEZOEK BIJ ONZE NOORDERBUREN

Scheldeprijs Cyclo
08.04.2023

CCT_SP

Scheldeprijs Cyclo

Op zaterdag 8 april trotseren we de wind en halen we de sprintersbenen uit de kast tijdens Scheldeprijs Cyclo. Vanuit Schoten vertrek je voor een tocht van 78, 121 of 151 kilometer. Ontdek de prachtige wegen bij onze Noorderburen langs de Ooster- en Westerschelde en sluit na een passage door Grenspark Kalmthoutse Heide af met de klassieke finale van de profwedstrijd.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Foto's

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Scheldeprijs Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Ontdek het parcours

Drie dagen nadat het mannen- en vrouwenpeloton hun officieuze wereldkampioenschap voor sprinters hebben betwist, is het jouw beurt om de benen te testen. Vanuit Schoten fiets je naar het noorden en steek je al snel de grens met Nederland over. De tocht van 151 kilometer voert je langs de Oosterschelde. Terugkeren doe je langs de Westerschelde en doorheen het Grenspark Kalmthoutse Heide.

De tocht van 121 kilometer houdt het stukje langs de Oosterschelde korter en spaart je ook van de wind langs de Westerschelde. Ook de kortste afstand van 78 kilometer steekt de grens over, maar leidt je niet tot aan het water. Deze tocht gunt je een extra stukje door het mooie Grenspark Kalmthoutse Heide. Alle tochten eindigen met de klassieke finale van de profwedstrijd. Vlieg over de kasseien van de Broekstraat alvorens een sprintje te trekken aan de finish.

78 km

Start: Schoten - Finish: Schoten

Nederland

Bev.

Ossendrecht

België

Kalmthoutse Heide

Hensberglei

Broekstraat

121 km

Start: Schoten - Finish: Schoten

Nederland

Bev.

Ossendrecht

Schelde-Rijnkanaal

Hogerwaardweg

België

Bev.

Essen

Velodreef

Kalmthoutse Heide

Hensberglei

Broekstraat

151 km

Start: Schoten - Finish: Schoten

Nederland

Bev.

Ossendrecht

Schelde-Rijnkanaal

Scheldezicht

Bev.

Rilland

Hogerwaardweg

België

Bev.

Essen

Velodreef

Kalmthoutse Heide

Hensberglei

Broekstraat

Bekijk de parcours via RouteYou:

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Scheldeprijs Cyclo.  

Tarieven

78 km

121 km

151 km

Voordeeltarief (t.e.m. 28/03)

15 €

17 €

20 €

Standaardtarief (na 28/03)

18 €

20 €

23 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 28 maart, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief. 

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 28 maart? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van deze voorjaarsklassieker een topeditie maken.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Praktische info

 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Seingevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Sint-Michielscollege
Papenaardekenstraat 53
Schoten

Starturen:

 • 78km: 7u30 – 11u00
 • 121km: 7u30 – 10u00
 • 151km: 7u30 – 9u00

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand in Schoten zal geopend zijn op zaterdag 8 april:

 • 151 km: 7u30 – 9u30
 • 121 km: 7u30 – 10u
 • 78 km: 7u30 – 11u

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 151 km: 3 bevoorradingen
 • 121 km: 2 bevoorradingen
 • 78 km: 1 bevoorrading


*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen.

 • Parking 1: Borkelstraat
 • Parking 2: Liebiglaan
 • Parking 3: Borgeindstraat
 • Parking 4: Sporthal De Zeurt

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken.

Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkeld met specifiek advies voor wielrenners.

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers zijn experten in het dagelijkse overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15€ te doneren voor Younited Cycling.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen. 

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!

Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en les de dorst met een van onze bekende bieren.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.