Scheldeprijs Cyclo
06.04.2024

Scheldeprijs Cyclo

Op zaterdag 6 april 2024 trotseren we de wind en halen we de sprintersbenen uit de kast tijdens Scheldeprijs Cyclo. Vanuit Schoten vertrek je voor een tocht van 80, 125 of 160 kilometer. Ontdek de prachtige wegen bij onze Noorderburen langs de Ooster- en Westerschelde en sluit af met de klassieke finale van de profwedstrijd.

Fotoservice

Sportograf is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens de Scheldeprijs Cyclo. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via deze link onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

Ontdek het parcours

Drie dagen nadat het mannen- en vrouwenpeloton hun officieuze wereldkampioenschap voor sprinters hebben betwist, is het jouw beurt om de benen te testen. Vanuit Schoten fiets je naar het noorden en steek je al snel de grens met Nederland over. Kies voor een tocht van 80, 125 of 160 kilometer, vecht tegen de wind in de polders en op de dijken, overwin de kasseien van de Broekstraat en trek een sprintje aan de finish!

80 km
+210 m

Start & finish: Schoten

125 km
+285 m

Start & finish: Schoten

160 km
+314 m

Start & finish: Schoten

Kasteel van Brasschaat

Door de polders 1

Kasseistrook De Reigers

Jaagpad Schelde-Rijnkanaal

Port of Antwerp

Hensberglei Kasseistrook

Broekstraat Kasseistrook

Kasteel van Brasschaat

Door de polders 1

Westerschelde Vergezicht

Bocht van Bath

Hensberglei Kasseistrook

Broekstraat Kasseistrook

Kasteel van Brasschaat

Door de polders 1

Door de Polders 2

Klim Rijzende Weg

Kasseistrook Hogerwaardweg

Oosterschelde vergezicht

Westerschelde Vergezicht

Bocht van Bath

Hensberglei Kasseistrook

Broekstraat Kasseistrook

Bekijk de parcours via RouteYou:

Praktische info

Rij naar de Bijkhoevelaan in Wijnegem. Stewards zullen jullie daar een parkeerplaats aanduiden.  Er mag op straat geparkeerd worden in het hele bedrijventerrein. Let op: niet op de parkings van de bedrijven zelf! 

Achteraf zullen stewards en pijlen u naar de start in het Sint-Michielscollege van Schoten begeleiden.

Sint-Michielscollege: Papenaardekenstraat 53, 2900 Schoten

Starturen:

 • 160 km: 7u30 – 9u00
 • 125 km: 7u30 – 10u00
 • 80 km: 7u30 – 11u00
 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Seingevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand in Schoten zal geopend zijn op zaterdag 6 april 2024:

 • 160 km: 7u30 – 9u00
 • 125 km: 7u30 – 10u00
 • 80 km: 7u30 – 11u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 160 km: 3
 • 125 km: 3
 • 80 km: 1


*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00. De finish sluit om 17u00.

Indien je te laat aan de laatste bevoorradingspost passeert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen.

Kleedkamers en douches

Kleedkamers en douches zijn beschikbaar aan de start in Schoten.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor een originele t-shirt. Wil je liever jouw waarborg terug? Dat kan. Vraag hiernaar aan de infostand.

Kaderplaatje ingeruild? Blijf nog even nagenieten van jouw rit op de gezellige après-bike.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen.

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Scheldeprijs Cyclo.  

5€ korting of meer bij je inschrijving? Dat kan! Lees hier hoe dit kan via de Proximus Recycling actie.

Tarieven

80 km

125 km

160 km

Voordeeltarief (t.e.m. 26/03)

15 €

17 €

20 €

Standaardtarief (na 26/03)

18 €

20 €

23 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 26 maart, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Groepsinschrijvingen (t.e.m. dinsdag 26 maart – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met dinsdag 26 maart.

Teamleader,
trotse sponsor van je vrije tijd.

Teamleader heeft een hart voor ondernemers en de koers. Zowel wielrenners als ondernemers verleggen grenzen om hun doelen te verleggen, werken als peloton samen voor succes, en hebben een uithoudingsvermogen om u tegen te zeggen.

Een goede gezondheid is cruciaal voor ondernemers om op topniveau te presteren en daarom gaan we bij Teamleader voluit voor de Teamleader crm Classics Tour.
Teamleader is de helper van de koplopers, de ondernemers, zodat zij als eerste de finish halen.

Etixx fuels your goal​

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast geniet je ook van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier begeleiden we alle sportievelingen in het voorbereiden en het behalen van de finish! 

Recycling actie

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen en ze recycleren dankzij de samenwerking met Brainscape. Samen voorkomen we nieuwe winning van grondstoffen in ontwikkelingslanden.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15 euro te doneren voor Younited Cycling.

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Klaar om een echte Flandrien te worden?

De Flandrien Challenge grijnst je toe. Verover 59 iconische berg- en/of kasseisegmenten over heel Vlaanderen en word een levende legende. Tenminste, als dat lukt in minder dan 72 uur tijd. Meer weten over deze wild ride? Of over indrukwekkende routes en events, bucket lists en all things cycling?

Cycling in Flanders ontvangt je met open armen.