OP BEZOEK BIJ ONZE NOORDERBUREN

Scheldeprijs Cyclo
09.04.2022

CCT_SP

Scheldeprijs Cyclo

Op zaterdag 9 april is het tijd om jouw sprintersbenen uit de kast te halen en de profs achterna te gaan op het gloednieuwe parcours van de Scheldeprijs Cyclo! Ontdek de prachtige wegen bij onze Noorderburen langs de Oost- en Westerschelde en sluit na een passage door Grenspark Kalmthoutse Heide af met de gekende klassieke finale van de profwedstrijd!

De Scheldeprijs Cyclo geeft je de gelegenheid om het volledig vernieuwde parcours van deze oudste Vlaamse voorjaarsklassieker te ontdekken over een afstand van 151, 121 of 78 kilometer.

Foto's

Parcours

Drie dagen nadat de renners en rensters hun officieuze wereldkampioenschap voor sprinters hebben gereden, is het jouw beurt om in hun voetsporen te treden! Het gloednieuwe parcours leidt je over prachtige wegen naar nieuwe plekjes. Waar we vroeger vooral door de Kempen trokken, rijden we nu verder richting het noorden en steken we al snel de grens over met Nederland. De Scheldeprijs Cyclo moet trouwens niet onder doen van de profwedstrijd. We nemen dan wel niet de tunnel onder de Westerschelde, maar zullen met de afstand van 151 km langs de Oosterschelde helemaal tot in Yerseke rijden. Een Nederlands dorpje dat gekend staat voor zijn mosselen en oesters. Vanaf daar maken we rechtsomkeer en keren we langs de Westerschelde en doorheen het Grenspark Kalmthoutse Heide terug richting Schoten.

Met de afstand van 121 km rijd je een korter stukje langs de Oosterschelde en sparen we je van de wind van de Westerschelde. Met de kortste afstand van 78 km steek je ook de grens over, maar rijd je niet tot aan het water. Bij deze afstand krijg je wel een extra lange passage door het mooie Grenspark Kalmthoutse Heide. Eindigen doen we uiteraard met de klassieke finale van de profwedstrijd. De lokale ronde ligt daar op jou te wachten met de gekende passage over de kasseien van de Broekstraat. Wat denk je, een sprintje trekken?

78km

Start: Schoten - Finish: Schoten

Broekstraat

121 km

Start: Schoten - Finish: Schoten

Hogerwaardweg

Broekstraat

151 km

Start: Schoten - Finish: Schoten

Hogerwaardweg

Broekstraat

Bekijk de parcours via RouteYou:

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Scheldeprijs Cyclo. 

Tarieven

78 km

121 km

151 km

Voordeeltarief (t.e.m. 28/03)

14 €

16 €

19 €

Standaardtarief (na 28/03)

17 €

19 €

22 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 28/03, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief. 

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 28/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van deze voorjaarsklassieker een topeditie maken.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Praktische info

 • Uitgebreide bevoorradingen* met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start, de bevoorradingen en pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bij de bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Kaderplaatje
 • Mogelijkheid tot douchen

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand in Schoten is geopend op zaterdag 9 april 2022:

 • 151 km: 07u30 – 9u00
 • 121 km: 07u30 – 10u00
 • 78 km: 07u30 – 11u00

Start & finish

Sint-Michielscollege
Papenaardekenstraat 53
Schoten

 • 151 km: 07u30 – 9u00
 • 121 km: 07u30 – 10u00
 • 78 km: 07u30 – 11u00

Finish

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Schoten sluit officieel om 16u30.

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Naam

Capaciteit

Fietsafstand

Adres

Straten rond Sint-Michielscollege

 

400m

Voorkempenlaan – Kasteeldreef

Parking park Vordenstein

 

1400m

Kopstraat 24, 2900 Schoten

Liebiglaan (straat)

 

900m

Liebiglaan, 2900 Schoten

Extra:

Sporthal Zeurt

 

2900m

Eksterdreef 6, 2900 Schoten

In te geven in GPS: Churchilllaan, vanaf daar volgt de bepijling.

Aantal bevoorradingen

 • 151 km: 3 bevoorradingen
 • 121 km: 2 bevoorradingen
 • 78 km: 1 bevoorrading

Meer informatie over overnachtingsmogelijkheden in de buurt van start en aankomst vind je via volgende toeristische diensten:

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen. 

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren. 

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien! 

www.cyclinginflanders.cc

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.